Hakkımızda
Hisarönü Sütlü 1942, İzmir’in kalbinde doğmuş, kuşaktan kuşağa aktarılan bir tatlı geleneğidir. 1942 yılında Adem Saatçi Usta’nın seyyar arabasında sattığı Şambali tatlısı, ve daha fazlası, bugün onun öğrettiği geleneğe sadık kalınarak yaşatılmaktadır. Coğrafi tescilli bu eşsiz lezzeti, kara fırınında ve bakır tepsisinde, kaliteden asla ödün vermeden ve “her zaman en iyisini yapma” anlayışıyla sizlere sunuyoruz.
“Arayanlar, soranlar, tanıyanlar, bilenler.” -Adem Saatçi
Hikayemiz
1942
Filibe, Bulgaristan’dan Türkiye’ye göç eden Adem Saatçi, 1942 yılında Şambali tatlısının üretimini gerçekleştirerek seyyar olarak satışına başladı. Aylar ve yıllar geçtikçe ün kazanan Adem Saatçi, bembeyaz iş elbisesi ve üç tekerlekli arabasıyla satış yapmaktaydı. Zamanla Kemeraltı Hisarönü bölgesinde kendine yer bulan Adem Saatçi, şambali tatlısının satışından elde ettiği geliri birçok bağış kuruluşuna bağışlamıştır. Menemen Haykıran Köyü’nde ilköğretim okulu, üç adet çeşme, Urla Devlet Hastanesi çalışanları için kreş, Yenişehir’deki zihinsel engelliler için mutfak ve Urla Barbaros Çocuk Köyü’nün yapımı gibi birçok bağış ve yardımda bulunmuştur.

1996

Adem Usta işi ilerleyen yaşlarında yanında yetişen Muammer Doyurgan‘a devretti. Daha sonra onun oğulları Aşkın ve Can Doyurgan kardeşler baba mesleğini sürdürdü. 1996’a senesine gelindiğinde Kemeraltı’ndaki ilk dükkan açıldı. Bu süreçte Şambali’nin geleneksel lezzetini geliştirmek için kaymak, tarçın gibi seçenekler de eklendi.
2011
Yıllar boyunca hem sokakta, hem de dükkanda satılan ve İzmir Halkı tarafından severek tüketilen Şambali, 2011 senesinde Coğrafi İşaret Tescili alarak otantikliğini koruma altına aldı, kuşaklar boyunca aktarılan lezzetin İzmir’in sembollerinden ve miraslarından birisi haline geldiğini kanıtladı.

2017

2016 senesinde geleneksel Halep Tatlısı da menüye eklendikten sonra, 2017 yılında yeni kuşak Yiğit Doyurgan ile beraber ilk genişleme adımları atıldı. İzmir Karşıyaka şubesi açıldı, takip eden yıllarda Kemeraltı şubesinde de genişleme ve yenilemeye gidildi.
2023
Yiğit Doyurgan önderliğinde marka dijitalleşmeye gitti, videolar kitlelerce sevildi ve büyük bir başarıyla ulaştı. Hem Hisarönü Sütlü, hem de Yiğit Doyurgan hesapları kısa bir süre için 100 bin takipçi barajını aştı, milyonlarca izlenme kazandı.
Halkın sütlü tatlıya talebi üzerine lezzet ve tecrübe sütlü tatlılara taşındı, miras olarak gelen vizyon üzerine Kazandibinin de en iyisini yapmak için Ar-Ge çalışmalarına ağırlık verilerek Kazandibi satışa sunuldu.
2025
İzmir içinde lezzetini çoktan kanıtlamış olan Sütlü, bu lezzeti tüm Türkiye’ye ulaştırmak adına 2024 yılında İstanbul İstinyePark’a açılan şubenin ardından, 2025 yılında Ankara Bahçelievler’e de şube açıldı ve Sütlü’nün lezzetini İzmir dışına taşıdı.
Sosyal medyadaki başarı üstüne talebin artmasıyla, marka fabrikalaşmaya gitti. Geleneksel lezzeti korumaya özen göstererek, ürün yelpazesine Sütlaç, Supangle, Tiramisu gibi tatlılar eklendi. Artan üretim hacmi ile beraber Sütlü markasının Franchising sistemine geçişi başladı.

Yaşının ilerlemesiyle işi dedemiz Muammer Doyurgan’a devretmiştir. Muammer Doyurgan da oğulları Aşkın Doyurgan ve Can Doyurgan ile birlikte işi sürdürmüştür.

Şu anda ben, Yiğit Muammer Doyurgan, babam Can Doyurgan ve amcam Aşkın Doyurgan olarak bu geleneği devam ettirmekteyiz.

ADEM SAATÇİ
1939 yılında Bulgaristan Filibe’den Türkiye’ye göç eden Adem Saatçi ustamız, 1942 yılında şambali tatlısının üretimini gerçekleştirerek seyyar olarak satışına başlamıştır. Aylar ve yıllar geçtikçe ün kazanan Adem Saatçi, bembeyaz iş elbisesi ve üç tekerlekli arabasıyla satış yapmaktaydı. Zamanla Kemeraltı Hisarönü bölgesinde kendine yer bulan Adem Saatçi, şambali tatlısının satışından elde ettiği geliri birçok bağış kuruluşuna bağışlamıştır. Menemen Haykıran Köyü’nde ilköğretim okulu, üç adet çeşme, Urla Devlet Hastanesi çalışanları için kreş, Yenişehir’deki zihinsel engelliler için mutfak ve Urla Barbaros Çocuk Köyü’nün yapımı gibi birçok bağış ve yardımda bulunmuştur.
Yaşının ilerlemesiyle işi dedemiz Muammer Doyurgan’a devretmiştir. Muammer Doyurgan da oğulları Aşkın Doyurgan ve Can Doyurgan ile birlikte işi sürdürmüştür. Şu anda ben, Yiğit Muammer Doyurgan, babam Can Doyurgan ve amcam Aşkın Doyurgan olarak bu geleneği devam ettirmekteyiz.